Solo 2021

Solo

Resident Evil sorozat (2022)

2022. július 22. - Solo_

Nagy Kaptár-rajongóként és zombis-film kedvelőként komoly várakozásokkal kezdtem a Resident Evil sorozat megtekintéséhez (a legnagyobb előfizetéses média-szolgáltató csatornáján). Emlékszem sok-sok éve, a 2002-es legelső Kaptár-film (Milla Jovovich főszereplésével) ugyanúgy megmozgatta a fantáziámat, mint szinte mindenkiét, aki látta. Rákattantunk a témára - nem csak horror kedvelők - és sorra megnéztük a megjelenő folytatásokat is: 2004-ben (Apokalipszis), 2007-ben (Teljes pusztulás), 2010-ben (Túlvilág), 2012-ben (Megtorlás), 2016-ban (Utolsó fejezet), majd kis szünet után 2021-ben a gyengécske reboot mozit is bevállaltuk (Racoon City visszavár). A valóban dögös Kaya Scodelario azonban nem tudta pótolni Milla Jovovichot, ahogyan ebben a legújabb sorozatban is nagyon hiányzik a jelenléte. Ezzel el is érkeztünk a 2022-es sorozat legfőbb kérdéséhez: milyenek a főszereplők és az alaptörténet?

residentevil1.jpg

A kép forrása: LINK

Az alaptörténet nem volna rossz, bár némi kavart jelent Albert Wesker feketévé változtatása, Lance Reddick alakításában (és a figura klónozása is zavaros kissé). Az viszont mindenképp érdekes, hogy a film mindvégig két szálon fut: a katasztrófa ELŐTTI és a T-vírus elszabadulása UTÁNI cselekménysorok bemutatásával. Az előbbi esetben Tamara Smart alakítja a főszereplőt (Wesker idősebbik lányát), az utóbbi esetben pedig a 181 centis Ella Balinska a legfőbb karakter megformálója. A főgonosz, az Umbrella vállalat feje, Evelyn Marcus, aki Paola Nunez alakításában mindvégig sátáni kegyetlenséggel játszik az emberek életével. (Bár az erős túlzás, hogy egyszál magában intéz mindent és tök egyedül uralja a vállalatot, a magánhadseregét és mindent Racoon Cityben [majd az egész világon]. Az Evelyn Marcus karaktert erősen túltolták szerintem.) A fiatalabbik Wesker lányt Siena Agodung játssza, felnőtt verzióban pedig Adeline Rudolp alakítja.

residentevil2.jpg

A kép forrása: IMDb.com

Az egész sztori egy női karakterek túlsúlyával leforgatott izgalmas krimi, ami időnként horrorba csap át. Minden részben kapunk annyi rejtélyt, amennyi épp elég ahhoz, hogy kíváncsian várjuk a következő epizódot. A horror jelenetek adagolása is érdekes: egy-egy fejezetre teljesen "elaltat" bennünket a krimi jelleg, majd egyszer csak bumm, kapunk az arcunkba vért, mészárlást, levágott testrészeket, horrort. Pozitívum tehát a script és a rendezés is, illetve a felnőtt Wesker lány, Ella Balinska játéka, aki mindvégig pörgős tempóban menekül a zombik elől (időnként harcolva velük). Negatívum az Evelyn Marcus bőrébe bújt Paola Nunez alakítása, aki zavaróan túljátssza szerepét (olyan erős sminkben, mint egy cirkuszi előadó). Negatívum a női karakterek durva túlsúlya is, mintha ebben az elképzelt világban életerős férfiak nem is léteznének. (Kicsit PC érzése van az embernek, hogy minden létező karakter latin, fekete és/vagy nő.) 

residentevil3.jpg

A kép forrása: ign.com

A legvégső mérleg mégis pozitív nálunk, amit az is alátámaszt, hogy szinte egy szuszra néztük végig az összes részt. Értékelésünk: 80%. A krimi-kedvelők és a horror-fanok is élvezhetik, leginkább a lendületes és pörgős tempó miatt, mely véresen durva jeleneteket és megfejtendő rejtélyeket is egyforma arányban adagol számunkra.

solo_also2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://solo1.blog.hu/api/trackback/id/tr9017888519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása